Jezdíte se v létě koupat k mosteckému jezeru? Parkování už tam nebude zadarmo
Jeden z parkovacích automatů u jezera Most. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Most - Na parkovišti u jezera Most jsou nově parkovací automaty. V provozu budou ale až za několik měsíců. O bezplatné parkování lidé navštěvující oblíbenou rekreační plochu nepřijdou.

„Parkovací automaty budou fungovat od 1. dubna do 31. října. To znamená o tu hlavní sezonu. Uvědomujeme si, že bychom návštěvníkům měli dát možnost bezplatného využití a proto prvních devadesát minut bude bezplatných. Další platba bude 50 korun bez rozdílu toho, jak tam bude člověk dlouho,“ vysvětluje primátor Mostu Jan Paparega.

https://www.youtube.com/watch?v=C4lwk6jwbHo

Při běžně dlouhé sportovní aktivitě, na procházce nebo při návštěvě místního občerstvení tak lidé i nadále platit za parkování nebudou. A pokud v létě přijedete na celý den k vodě, v automatu zaplatíte padesátikorunu.

Parkoviště se nemá stát odstavnou plochou pro lidi, kteří potom k jezeru třeba vůbec nejdou. „Vyhodnotili jsme na základě pozorování, že mnoho návštěvníků tam nechává vozidla ledabyle stát a potom nevyužívají rekreační areál,“ dodává primátor.

Parkoviště má kapacitu dvou stovek vozidel. U jezera staví také autobus městské hromadné dopravy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru