Omikron se masivně šíří! Jak ovlivnila nákaza život v Žatci? Nemocní jsou i mezi záchranáři
ilustrační foto
Louny

Lounsko - 324 nově prokázaných nákaz novým koronavirem, z toho drtivá většina připadá na jeho variantu omikron. To jsou aktuální čísla za včerejší den z okresu Louny.

Obdobná je situace i v dalších regionech Ústeckého kraje, ve které bylo včera zaznamenáno 4018 nových nákaz. To je zdaleka nejvíc za dobu celé epidemie. A v Česku šlo o i se započítáním reinfekcí o 59 tisíc prokázaných onemocnění covid-19.

Při detailnějším pohledu na největší města Lounska je vidět podle Ministerstva zdravotnictví za včerejšek 69 nových pacientů v Lounech, 60 v Žatci či 17 v Podbořanech.

Za včerejšek připadá na Ústecký kraj také jedno úmrtí člověka s infekcí.

Na Lounsku bylo od začátku epidemie nakaženo a nemoc byla prokázána u 19 793 tisíc osob, přes 18 tisíc lidí se uzdravilo a 342 lidí s onemocněním covid-19 zemřelo.

Vysoká nemocnost ovlivnila například i život v Žatci. Dočasně bylo uzavřené tamní infocentrum, to se ale dnes opět otevřelo pro veřejnost. "Covid se prohnal technickou správou, ale nijak to neovlivnilo její fungování a služby. Obecně lze říci, že situace v Žatci není nijak zvláštní, základní infrastruktura funguje,“ zhodnotil současný stav místostarosta Žatce Jaroslav Špička.

Omezení kvůli nárůstu nemocných se nevyhnulo ani dětem. V současné době jsou některé třídy ve školách v karanténě a probíhá on-line výuka. Krátkodobě ruší tréninky i různé místní sportovní týmy.

Kvůli covidu se prodlouží také příprava unikátního Přírodovědného centra, které vzniká v historické budově zemědělské školy v Žatci. O něco později se totiž nainstaluje Digitárium, právě kvůli nemoci a karanténám mezi pracovníky, kteří to měli zajistit. Centrum se otevře zřejmě v březnu, nikoliv začátkem února, jak se původně plánovalo.

Nemocní jsou i mezi záchranáři. Pacienti ale tento stav nepocítí. Výjezdy záchranek ohroženy zatím nejsou. „V současné situaci zvládáme zajistit naši činnost vlastním personálním zajištěním, záchranáře nikam nepřesouváme na jiné výjezdové základny,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru