VÝSTRAHA: Opět hrozí silný vítr a sněhové jazyky na silnicích. Ještě hůře má být o víkendu
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj - Meteorologové opět vydali výstrahu před silným větrem a tvorbou sněhových jazyků. Ta platí od dnešní (27.1.2022) 18 hodiny až do zítřejší 17 hodiny, a to po celé republice.

Na území Česka bude podle meteorologů foukat čerstvý západní až severozápadní vítr o rychlosti přes 50 km/h, místy ale až s nárazy až 70 km/h. Během silného větru hrozí možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel, protože některé silnice můžou být kvůli zhoršenému počasí nesjízdné. Při cestování sledujte dopravní zpravodajství. Na horách dodržujte pokyny Horské služby.

Vítr bude o víkendu prý ještě zesilovat a v sobotu s výjimkou východu území jeho nárazy ojediněle přesáhnou i 70 km/h. V neděli se silný severozápadní vítr s nárazy ojediněle dosahujícími až 90 km/h vyskytne už na celém území Česka. Velmi větrno bude i na našich horách, kde se očekávají nárazy od 25 do 30 m/s (90 až 110 km/h), v neděli i vyšší.

Není vyloučeno, že silný vítr se na některých místech bude vyskytovat i na začátku příštího týdne.

Tvořte i vy s námi aktuální a pestré zpravodajství pro ostatní čtenáře. Jste svědky aktuálního dění? Máte čerstvé informace z provozu na našich silnicích? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 737 058 283, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru