FOTO: Kriminálka odhalila další varnu pervitinu! Ve vazbě skončili dva muži
Zajištěné věci. Foto: Policie ČR
Louny

Chomutovsko - V souvislosti s výrobou drog skončili v minulém týdnu za mřížemi vazební věznice další dva lidé z Chomutovska.

Kriminalisté měli případ rozpracovaný několik týdnů, poznatky k možné výrobě drog těmito osobami získali vlastním šetřením v prostředí uživatelů drog a následně prováděli k případu další operativní šetření.

"Na základě jeho výsledků zadrželi podezřelé osoby, provedli domovní prohlídky a prohlídky dalších nebytových prostor v Chomutově a okolí. Při nich byly nalezeny předměty a látky používané k výrobě pervitinu (včetně kompletní varny), váhy a také sáčky s krystalickou látkou. Jeden ze zadržených měl větší množství pervitinu přímo při zadržení u sebe," sdělila chomutovská policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel obvinil 45letého několikrát soudně trestaného muže ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Viní ho, že v domě v obci na Chomutovsku měl vyrobit přesně nezjištěné množství pervitinu.

"Druhý z mužů (39 let) měl svému známému k výrobě zmíněné drogy pomoci tím, že mu poskytl prostory domu, kde pak k výrobě mělo dojít. Také on byl po zadržení obviněn ze spáchání uvedeného trestného činu. Vzhledem k jeho předchozímu odsouzení za takový čin v posledních třech letech mu nyní hrozí až desetileté odnětí svobody," pokračuje dále Glogovská.

Pokud soud prokáže vinu staršímu z obviněných, mohl by dotyčný strávit za mřížemi až pět let.

foto zajištěných věcí 

1702pervitin2

1702pervitin3

1702pervitin4

1702pervitin5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru