OBRAZEM: Oblíbený zámeček se po čtyřech letech od ničivého požáru znovu otevřel pro návštěvníky!
Foto: Ilona Kaulfuss
Louny

Mstišov – V sobotu 2. července byl ve 14 hodin oficiálně zahájený provoz zrekonstruovaného Loveckého zámečku ve mstišovské oboře. Akci nazvanou Den plný zábavy zorganizoval spolek A.S. Ghost Czech Force společně se spolumajitelem zámečku, Jiřím Novákem. Na dokonané dílo se přišlo podívat takové množství zvědavců, že v krátké době nebylo v okolí jediné místo k zaparkování.

Dřevěným obložením interiéru a celkovou novotou vonící restaurace lákala při slavnostní příležitosti na kančí gulášek, voňavou sekanou, šunkovou nebo sýrovou pizzu, vychlazené pivo, ale i na jablkový závin, kremrole a další sladkosti ke kávě. O dobrou pohodu se staraly kapely Na poslední chvíli a Hurricane. Pro děti byly k dispozici skákací hrady a připravené zábavné aktivity, jako dráha válečníka, hod granátem, střílení a další. Nechybělo ani opékání vuřtů.

Největším problémem oprav bylo podle Jiřího Nováka sehnat kvalitní stavební firmu. Rekonstrukce se tak kvůli nespolehlivosti některých firem protáhla. To, že se v dnešní době podařilo opravy dokončit, se dá podle Jiřího Nováka považovat za úspěch. A to i díky přístupu Národnímu památkovému ústavu v Ústí nad Labem, finanční podpoře Ústeckého kraje, ministerstva kultury a všem návštěvníkům a příznivcům Obory Mstišov.

Foto

Lovecký zámeček, který nechal postavit v letech 1702-1703 hrabě František Karel Clary-Aldringen, vyhořel v září roku 2018. Do té doby sloužil dlouhá léta jako zázemí pro návštěvníky zdejší obory a jako oblíbená výletní restaurace. Nákladné opravy, nad kterými dohlíželi památkáři, byly dokončeny po nejrůznějších peripetiích až letos v létě. Zrekonstruovaný objekt bude dál sloužit jako výletní restaurace s českou a zvěřinovou kuchyní a výrobnou pizzy. Horní sál budou majitelé nabízet ke svatebním a narozeninovým oslavám.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=iDTRp_7ifZg

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru