VIDEO: Čtyři siluety v náklaďáku na dálnici byly podezřelé. Mezi semínky tajně cestovali Afghánci
Foto: Celní správa
Louny

Ústecký kraj - Během intenzivní kontrolní akce „ROAD 8 2022“ na odpočívce Siřejovice na dálnici D8 celníci zkontrolovali 293 dopravních prostředků, vybrali přes čtyřicet dva tisíc na neuhrazených pokutách od cizinců, zajistili nezdaněné tabákové výrobky, uložili pokuty ve výši téměř třicet tisíc za nezaplacené elektronické dálniční známky a odhalili čtyři nelegální migranty. Informuje o tom Celní správa České republiky.

Kontrolní stanoviště na 43,8 km dálnice D8 zabezpečovali v minulých dnech celníci z Celního úřadu pro Ústecký kraj s kolegy z celních úřadů pro Středočeský kraj, hlavní město Prahu a příslušníky Celní správy Spolkové republiky Německo. Společně pátrali po zboží uniklém celnímu dohledu a omamných a psychotropních látkách. Pro rychlejší a efektivnější kontrolu využili nejmodernější technické vybavení celní správy - velkokapacitní mobilní rentgen, mobilní zavazadlový rentgen, mobilní laboratoř, speciální vozidlo pro detekci omamných a psychotropních látek.

edeniky 3593

Za celé tři dvanáctihodinové směny zkontrolovali příslušníci mobilního dohledu 293 dopravních prostředků a 90 návěsů nejčastěji s registrační značkou rumunské (132), české (42), bulharské (32) a maďarské (20) imatrikulace. Celníci na místě odhalili přes padesát podezření z porušení právních předpisů a 700 litrů nezdaněných minierálních olejů. Řidič s rumunskou registrační značkou převážel do Německa nezdaněné cigarety a tabák (1460 kusů cigaret a 700 g tabáku) a cestující v autobusu rumunské imatrikulace 46 litrů nezdaněných lihovin. Konkrétně se jednalo o 240 ks skleněných lahví vodky Skalinskaya s rumunskou kontrolní páskou a 18 lahví s neznámou lihovinou bez označení. Z možné obavy před metanolem celníci analyzovali obsah lihoviny mobilní laboratoří. Jednalo se o cca 38% lihovinu. Ve všech případech bylo zboží, ze kterého nebyla odvedena spotřební daň zajištěno a vyměřena daň více jak 20 000 Kč.

edeniky 3594

"Při kontrole nákladního automobilu bulharské imatrikulace převážejícího slunečnicová semínka (za pomoci velkokapacitního rentgenu) byl řidič vyzván k opuštění vozidla. Současně uvedl, že se ve vozidle ani v návěsu nevyskytují žádní lidé. Po této informaci bylo vozidlo prověřeno RTG technikou," uvedla mluvčí Hana Prudičová, mluvčí Generálního ředitelství cel. Překvapením pro celníky byly čtyři siluety na scanu obrazovky. Nákladový prostor skutečně ukrýval osoby cizí státní příslušnosti (afghánské), které byly následně předány cizinecké policii k dalšímu šetření.

https://www.youtube.com/watch?v=2KqBFJQsegE

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru