AKTUÁLNĚ: Sev.en Energy dává hasičům milion korun na boj s ohněm v Českém Švýcarsku
Foto: HZS ČR
Louny

Most - Energetická skupina Sev.en Energy se rozhodla finančně výrazně pomoci hasičům v boji proti ohnivému živlu, který od neděle řádí v Národním parku České Švýcarsko. Informuje o tom aktuálně na sociální síti Facebook.

"Rozhodli jsme se přispět Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje částkou ve výši jednoho milionu korun na mimořádné výdaje v souvislosti s hašením požáru v národním parku. Hrdinům v přední linii držíme palce a věříme, že situaci zvládnou," oznámila energetická skupina, která působí i v Ústeckém kraji. "Zároveň držíme v pohotovosti vlastní záchranáře a hasiče - jsou připraveni okamžitě vyjet na místo, jakmile k tomu budou vyzváni Integrovaným záchranným systémem," zní sdělení Sev.en Energy.

V zásahu v hořícím národním parku je aktuálně 80 jednotek, 450 hasičů, v tom je devět odřadů mezikrajské pomoci. Celá oblast je rozdělena na šest sektorů, čtyři bojové, dva pomocné. Situace se podle hasičů zatím nijak zásadně nemění. Vrtulníky provádějí shozy na Kamennou stráň, letouny Canadair na Hluboký důl. Vodu nabírají v jezeře Milada, které je pro plavce a lodní provoz uzavřené.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru