HŘENSKO: Hasiči s drony objevili několik ohnisek požáru u Pravčické brány
Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Hřensko - V noci byl prováděn průzkum drony nad Pravčickou bránou a podél německé hranice. Bylo objeveno několik ohnisek, která se dohašují. Plocha je stále menší než 500 hektarů. Informovali ráno hasiči z Ústeckého kraje na svém facebookovém profilu.

Problémy byly včera u Pravčické brány a Křídelní stěny, většinou na německé straně. "Mají tam více ohnisek. Pomáhali jsme Němcům. Nataženo vedení a napojení na německou stranu," napsali hasiči.

V soutěsce řeky Kamenice bylo provedeno několik shozů vrtulníky. Letadla Antonov byla včera nasazena na Bouřňák a Větrovec.

Během středy se zranili 4 hasiči. Místo požáru také navštívil i šéf slovenských hasičů plk. Mikulášek, osobně navštívil základnu pilotů slovenských vrtulníků v doprovodu generálního ředitele HZS ČR generálporučíka Vladimíra Vlčka.

"Večer jsme využili na přeskupení sil a prostředků na místa, kde je aktuálně potřebujeme," uvedli hasiči.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru