Policisté pokutovali cyklisty a chodce za porušení pravidel silničního provozu
Ilustrační foto: archiv
Louny

Ústecký kraj - V uplynulých dnech probíhala v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté se zaměřilli primárně na cyklisty a chodce.

Cyklisté byli při kontrolách poučeni o vhodnosti použití ochranné přilby, která může v případě pádu zachránit život. V České republice je povinnost nosit helmu při jízdě na kole pro osoby mladší 18ti let, ale i staším osobám se doporučuje helmu použít, jelikož může zmírnit následky při pádu či dopravní nehodě.

Při dopravní akci bylo zkontrolováno 311 vozidel a bylo zjištěno 128 dopravních přestupků. Chodci se dopustili 14ti přestupků, za které byly uloženy pokuty v hodnotě 2600,-Kč. U cyklistů bylo zjištěno 6 porušení zákona, kdy ve 4 případech byla uložena pokuta na místě a 2 případy bude řešit příslušný úřad.

"Nejčastějším přestupkem u motorových vozidel bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to ve 20ti případech. Následuje nevyhovující technický stav vozidla (19 případů), 16 řidičů jelo na dálnici bez zaplacené dálniční známky. Překročení povolené rychlosti bylo zaznamenáno v 10ti případech. Jeden řidič při kontrole nadýchal alkohol a 4 nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti," uvádí mluvčí policistů Ilona Gazdošová.

Celkem bylo při akci uděleno 116 pokut v hodnotě 56 500,-Kč, 12 přestupků bylo oznámeno k dořešení ve správním řízení na příslušný úřad.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru