Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Hřensko - Noc byla, podle hasičů, velmi klidná. Večer drony provádějící průzkum našly několik ohnisek. Na ty se hasiči zaměřili. I ranní průzkum dronů ohniska objevil, ale nebylo jich mnoho.

"Likvidujeme je. Dnes je na řadě pozemní průzkum v nepřístupném terénu v oblasti Bouřňáku, ještě před nasazením dvou italských letadel. Letadla dnes budou nalétávat na Bouřňák a Větrovec. Čtyři vrtulníky na Křídelní stěnu a východní část od Pravčické brány. Létat budou ve vláčku. Jeden vrtulník je dohledový. Stále se zaměřujeme na nepřístupná místa v západní části skal nad Hřenskem, úseky pod Pravčickou bránou, Bouřňák a Větrovec. Soutěsku dnes budeme detailně opět procházet a připravovat na předání," informují hasiči na facebookovém profilu.

Hasiči připravují místa pro čerpací stanoviště, která na místě zanechají po odjezdu pro požární dohlídku. Je potřeba totiž pro nádrže zajistit stabilní dálkovou dopravu vody. "Snažíme se po sobě také uklízet, podél cest odstraňujeme poškozené hadice, rovnáme techniku a připravujeme se na předání některých oblastí, zejména v jižní části parku. Proběhlo opět střídání hasičů z některých krajů," píší dále hasiči.

Včera italská letadla mezi 14-15 hodinou vystřídala posádky a dotankovala. Po 15. hodině byla opět ve vzduchu a pokračovala ve shozu na stejném místě, tedy v oblasti Bouřňák a Větrovec. "Podle informací od velitele přímo z terénu je hašení letadly účinné. Jeden ze slovenských vrtulníků musel odletět na pravidelnou revizi. Všechny síly teď směřujeme do oblasti nepřístupných míst kolem Pravčické brány, skal nad Hřenskem v západní části a na oblasti Větrovec a Bouřňák. Z jednotlivých sektorů chodí pozitivní zprávy a ohniska se objevují v menší intenzitě než v minulých dnech. Není také takové vedro a vítr je slabší než jsme čekali. Hasičům se pracuje lépe než v minulých dnech. Nezaznamenáváme výraznější plamenné hoření, ohniska jsou spíše jako žhnutí podrostu a jehličí," napsali včera večer na Facebook hasiči.

 

FOTO

H1

H2

H3

H4

H5

Foto: Michal Hrdlička

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru