Hasiči ve Hřensku: Už evidujeme jen lokální ohniska, na větší ploše již nehoří
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Louny

Hřensko - Také dnes hasiči hlásí klidnou noc. Ranní průzkum dronů zaznamenal několik jednotlivých ohnisek v oblasti Prvačické brány a Bouřňáku. Ta likvidují.

Včera hasiči vytvořili obranný průsek z Mezní louky severně k hranici s Německem. Slouží jako komunikační cesta pro pohyb hasičů a techniky a jako prevence proti šíření požáru mezi úseky. Od včerejší 15 hodiny byla dvě italská letadla nasazena na Křídelní stěnu. Vrtulníky byly nasazeny v oblasti Větrovce na lokální ohniska. Večer opět vzlétly průzkumné drony s termokamerou.

"Z jednotlivých úseků chodí pozitivní zprávy, nacházíme jen velmi malá, několikametrová ohniska bez plamenného hoření. Dokončili jsme přípravu čerpacích stanovišť, která zůstanou po odjezdu jednotek v oblasti Mezná a Mezní louka (rybník a nádrž) a Pravčická brána (montované nádrže). V pondělí brzy ráno odletěla dvě letadla Canadair. Italská strana si je vyžádala zpět. Plochu požáru jsme výrazně zmenšili, už evidujeme jen lokální ohniska, na větší ploše již nehoří. Největší problémy máme na návětrných stranách skal nad Hřenskem z jihu a západu. Jižní sektory jsou čisté," napsali hasiči včera večer na svůj facebookový profil.

Dnes navštíví místo požáru ministr vnitra. Ve 12 hodin by měl vystoupit na tiskové konferenci spolu s generálním ředitelem HZS ČR.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru