VIDEO: Ve škole měli jeden den slavnou učitelku. Markéta Hrubešová se podělila o své kuchařské umění
Markéta Hrubešová ve školní kuchyni. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Roudnice nad Labem - Herečka, moderátorka a také nadšená kuchařka Markéta Hrubešová se ujala role vyučující ve Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Roudnici nad Labem.

Menu jsem pro žáky koncipovala tak, aby se naučili mít úctu k sezóně. Připravujeme carpaccio z červené řepy s mozzarellou a s polníčkem a opečenými ořechy na sucho, k tomu dresink. A pak bude kuřátko s dýňovým pyré a ještě si z té dýně uděláme asijskou polévku,“ představuje připravované menu Markéta Hrubešová.

Škola se snaží o to, aby výuka byla pro žáky co nejvíce zajímavá. I proto Markétu Hrubešovou pozvali do své kuchyně. Mimochodem, bylo to už podruhé. „Je to proto, abychom do výuky zařadili moderní prvky gastronomie, aby to nebylo to statické, co žáky nebaví. Přinášíme nové věci, které jsou pro ně přínosem,“ vysvětluje ředitelka školy Helena Všetečková.

https://www.youtube.com/watch?v=7p_mLmRra8Y

Podzim považuje Markéta Hrubešová za ráj na zemi pro kuchaře. A i když se sama nepovažuje za profíka, vaří naprosto skvěle. „Nejsem profi kuchař, jsem jenom hobík, ale strašně mě to baví a snažím se tu radost z vaření předat dál,“ dodává.

Zřizovatelem školy je Ústecký kraj. Navazuje na dlouhou historii učňovského školství v Roudnici nad Labem. Nabízí tříleté učební obory, čtyřleté studium s maturitou i dvouleté nástavbové studium.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru