Hrozí náledí! Silničáři poslali do terénu první sypače. Nejprve si vzali na starost důležitou silnici přes hory
Foto: ŘSD
Louny

Ústecký kraj - V pátek po poledni vyjelo do terénu sedm vozidel zimní údržby, které se vydaly na 44 kilometrů dlouhý úsek dálnice D8. Zajišťovaly nejen ošetření vozovky, ale i kontrolní jízdy.

"Od 1. listopadu byla zahájena zimní údržba, na kterou jsme v Ústeckém kraji plně připraveni. Zimní údržbu pro více než 520 km silnic I. třídy a dálnic, mezi něž spadá část dálnice D7 a D6, zajišťuje Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, která má aktuálně naskladněno 8 290 tun posypové soli," uvádí Ředitelství silnic a dálnic.

Z celkových 140 posypových vozů je 33 sypačů určených výhradně na silnice I. třídy a dálnice. V případě poruchy či vysokého vytížení tak má krajská Správa a údržba silnic techniku v záloze. Minulý rok první výjezd směřoval na silnici I/7 k Hoře Sv. Šebestiána z důvodu namrzlé mlhy.

Zimní údržbu dálnice D8 v úseku km 48,277–92,208 zajišťuje SSÚD v Řehlovicích s detašovaným sídlem v Petrovicích, kde jsou v této horské oblasti připraveni okamžitě vyrazit v případě bohaté sněhové nadílky. V Řehlovicích je připraveno 7 sypačů a naskladněno 4 000 tun posypové soli, v Petrovicích je k dispozici 5 sypacích vozů a 4 000 tun soli. Středisko správy a údržby dálnice má i rezervu pro případ poruchy vozidla při plném vytížení.

Jaké má být aktuálně během soboty počasí? Meteorologové vydali výstrahu. Podle nich při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru