Obrnice, Bečov, Brozany a teď Jirkov. Prázdninové tragédie v Ústeckém kraji s mladými lidmi a dětmi pokračují
Vrtulník letecké záchranky přistál na prázdném parkovišti u supermarketu Penny. Foto: čtenářka
Louny

Ústecký kraj - Šnůra letních tragédií a vážných nehod nemá konce. V Ústeckém kraji mají prázdninové havárie již několik obětí na životech a několik vážných zranění. Poslední se stala v pondělí večer v Jirkově.

U Obrnic při mediálně známé nehodě zahynula před dvěma týdny 21letá dívka a její 22letá spolujezdkyně skončila v nemocnici (informovali jsme zde), o víkendu v Bečově rovněž na Mostecku skončila pod koly auta 8letá dívka (píšeme zde). O víkendu také na následky zranění zemřel v nemocnici osmiletý (některé zdroje uvádějí sedmiletý) chlapec (více informací na našem webu zde). Byl dopraven do zdravotnického zařízení s těžkými zraněními po nárazu do stromu, při kterém už na místě zahynul řidič.

V pondělí večer se stalo další neštěstí (píšeme zde). Ke smutné události došlo ve 20.30 hodin v Jirkově v ulici K. H. Máchy. „Řidičce středního věku tady vběhlo do jízdní dráhy malé dítě,“ řekla k nehodě policejní mluvčí Alena Bartošová. Žena už nedokázala střetu zabránit. Dítě, údajně se mělo jednat o předškoláka, utrpělo vážná zranění, se kterými bylo vrtulníkem přepraveno do ústecké nemocnice.

Policie není nečinná. Právě probíhá její dopravní akce "Prázdniny 2017". Jen o víkendu v Ústeckém kraji do akce policie nasadila 157 policistů, kteří zkontrolovali 1.253 vozidel a zjistili celkem 423 přestupků. Blokové pokuty v celkové výši 166.400 korun zaplatilo 389 řidičů. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 34 přestupků.

Požití alkoholu před jízdou policisté zaznamenali u 10 řidičů, ve 2 případech zjistili požití návykových látek.

"Nejčastějším zjištěným přestupkem byla vyšší rychlost, a to ve 179 případech. Nevyhovující technický stav zjistili policisté u 64 vozidel. Čtyřicet čtyři hříšníků nemělo zapnuté bezpečnostní pásy a v 9 případech nebyl použitý zádržný systém. Devět kontrolovaných řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti. Bez potřebné dálniční známky byla zjištěna 2 vozidla. Pokuty dostali také 3 chodci," sdělila k preventivně-bezpečnostní akci Alena Bartošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru