Pozor na podvodníka! V Podbořanech připravil pod záminkou koupě dřeva několik lidí o desetitisíce
Ilustrační foto
Louny

Podbořany - Třemi případy podvodů se stejným průběhem se zabývají policisté z Podbořan. K prvnímu případu došlo v dubnu, k druhému v červnu a třetí se stal 18. července. Pachatel využil důvěřivosti celkem čtyř poškozených ve věku od 63 do 75 let.

Průběh byl téměř totožný. U domu zazvonil cizí muž a nabízel k prodeji dřevo za výhodnou cenu. Prodejce se odkázal na nějakého ze sousedů, kterému zřejmě nabízel také své služby. Poškození se tak domnívali, že by se mohlo jednat o důvěryhodnou osobu. Jelikož dřevo k udržení tepla rodinného krbu potřebovali, s nákupem souhlasili.

Muž nabízející potřebné zboží byl však neodbytný a požadoval peníze předem. Někdy to byla jen záloha, někdy si vzal plnou cenu. Od jednoho z poškozených se mu dokonce podařilo vylákat 9 tisíc korun. Podvodník byl při svém jednání přesvědčivý. S poškozenými se dohodl, že jim zavolá a dřevo přiveze, vzal si na ně dokonce i adresu a mobilní telefon. V jednom případě přislíbil i fakturu s razítkem. Poškození už se svého dřeva ale nedočkali.

V současné době provádí policisté šetření a shromažďují důkazy k dvěma trestným činům Podvodu a jednomu přestupkovému jednání. Předmětem šetření je také to, jestli dřevo nabízí jeden nebo více mužů a zda případy spolu souvisejí. Pokud se policii podaří zjistit pachatele, hrozí mu za uvedený trestný čin trest odnětí svobody až na dvě léta.

"Policisté v souvislosti s těmito případy upozorňují, aby zákazníci při jakémkoliv nákupu dbali opatrnosti. Aby nedávali peníze předem a prověřili si osobu, která s výhodnou nabídkou přichází. I když se prodejci jeví jako spolehliví a přislíbí, že se ozvou, může se stát, že své zboží a peníze již nikdy neuvidí. V případě podezření je lepší na toto jednání upozornit policii a zavolat na linku 158," dodala policejní mluvčí Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru