Jak bude vypadat nová plavecká hala? Závěrečný koncept by měl být schválen 21. srpna
Zdroj: www.mulouny.cz
Louny

Louny - Ve středu 9. srpna se uskutečnila klíčová schůzka, která pomůže definitivně určit podobu Městské plavecké haly v Lounech. Na schůzce se sešli architekt ze studia Arch. Design, s.r.o společně s radními města, členy vybraných komisí rady města a jmenovanou pracovní skupinou, která se zabývá přípravou projektu nové plavecké haly.

V první části schůzky architekt Ing. Arch. David Kudla představil nový návrh vnitřního uspořádání prostoru v objektu budoucí plavecké haly. V návrhu bylo třeba respektovat připomínky Krajské hygienické správy (KHS), připomínky členů investiční a sportovní komise rady města i provozně-technických pracovníků. Hlavní změny v řešení vnitřní dispozice, oproti studii, budou následující: stavebně oddělený prostor s bazénkem pro kurzy plavání batolat, přesun velkokapacitních šaten do 1. PP, které bude v úrovni stávajícího parkoviště, vznik průplavu do venkovní vířivky a přesun parní sauny do bazénové části.

1608plavecka2

Zdroj: www.mulouny.cz

Na základě této schůzky je už dnes jasné, že projektanti budou pracovat se zadáním: plavecký bazén 25 m se 6 plaveckými drahami, tobogán o délce 75 m se střední obtížností, venkovní nerezová vířivka s průplavem z plavecké haly, wellness část se 2 saunami (finská sauna 100°C, sauna s nižší teplotou - 60°C), ochlazovnou a odpočívárnou. Součástí budoucí plavecké haly bude také mokrý bar s venkovní terasou, posilovna nebo masáže. Veškeré vodní atrakce, plavecký bazén, wellness část i mokrý bar budou situovány v 1. NP. V 1. PP pak bude umístěna posilovna, masážní místnost, velkokapacitní šatna s převlékárnou, bazénová technologie a zázemí pro pracovníky plavecké haly.

1608plavecka3

Zdroj: www.mulouny.cz

Celý projekt byl konzultován s Institutem pro tělesně postižené, ale v rámci diskuze vyvstala otázka vybudování výtahu, který by hendikepované osoby a seniory mohl přepravovat mezi patry plavecké haly. V původním návrhu jsou pro hendikepované umístěny samostatné šatny a sociální zařízení na obou podlažích. Architektonické studio tuto připomínku zapracuje do navrhované koncepce a předloží jí k nahlédnutí radě města a pracovní skupině. Závěrečný koncept bude Rada města Loun schvalovat z dvou možných variant (s výtahem/ bez výtahu) na svém zasedání 21. srpna 2017.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru