V ulicích Československé armády a Františka Chlouby začala rekonstrukce kanalizace, hotovo má být do konce listopadu
Zdroj: www.mulouny.cz
Louny

Louny - Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahájila další plánovanou investiční akci roku 2017 – rekonstrukci poruchové kanalizace a vodovodu v Lounech, v ulicích Československé armády a Františka Chlouby.

Stávající kanalizace v uvedené lokalitě pochází z roku 1928. Je tvořena úseky z různých materiálů a profilů: z kameniny vnitřního průměru 300 a 400 mm a z betonu vnitřního průměru 400 mm. Stoka je ve špatném technickém stavu, zkorodovaná místy nad 50 %, popraskaná, s netěsnými spoji a chybně napojenými přípojkami. Zároveň je nutné provést výměnu v souběhu vedeného litinového vodovodu vnitřního průměru 100 a 60 mm z roku 1960, který je poruchový. Kanalizace a vodovod jsou vedeny v asfaltobetonové komunikaci a zeleném pásu v hloubce až 4,5 metru.

V rámci investiční akce SVS bude pro rekonstrukci dvou úseků kanalizace použito kameninové potrubí vnitřního průměru 400 mm v délce 234,21 metrů a vnitřního průměru 300 mm v délce 30,28 metrů. K rekonstrukci vodovodu bude použito potrubí z litiny vnitřního průměru 100 mm v délce 78,6 metrů a vnitřního průměru 80 mm v délce 170,4 metrů. Součástí stavby je přepojení stávajících 29 domovních kanalizačních přípojek a 17 vodovodních přípojek na trase, napojení na stávající navazující řady a stoky a zrušení téměř 165 metrů původní kanalizace zaplavením popílkem. Závěrem dojde k obnově povrchu v rozsahu dotčeném stavbou.

Stavba byla zahájena 29. června 2017. Stavební práce začaly v těchto dnech a podle schváleného harmonogramu mají být dokončeny do pěti měsíců od předání staveniště, tj. do 29. listopadu 2017. Stavba SVS bude provedena v časové koordinaci s plánovanou rekonstrukcí plynovodu společnosti innogy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru