Práce na dostavbě dálnice D7 pokračují podle harmonogramu, na lounské radnici se ve středu konala pravidelná prezentace
Zdroj: www.mulouny.cz
Louny

Louny - Ve středu proběhlo na lounské radnici pravidelné informování zástupců samospráv o postupu prací na dostavbě dálnice D7. Realizační tým z Ředitelství silnic a dálnic představil přítomným stupně projektové přípravy jednotlivých úseků a postupy pro zajištění potřebných povolení v oblasti životního prostředí.

V první části prezentace představil hlavní koordinátor projektové přípravy stavby, Ing. Václav Marvan, v jakých fázích se nacházejí úseky Slaný, Panenský Týnec, Chlumčany, Louny, Postoloprty obchvat a Bitozeves. V podobné fázi projektové přípravy jsou úseky Panenský Týnec a Chlumčany, kde v současné době probíhá majetkoprávní vypořádání. Na obou úsecích je vykoupeno přes 60 % pozemků pod budoucí komunikací D7. ŘSD nadále jedná s vlastníky pozemků o jejich výkupu, ovšem u vlastníků, kteří v 90 denní lhůtě nereagovali na výzvu k majetkoprávnímu vypořádání, byl zahájen proces vyvlastnění dotčených pozemků. Pokud vlastníci pozemků zahájí jednání o prodeji s ŘSD může být proces vyvlastnění zastaven a vlastník dostane nabízený násobek (1,15 násobek v případě stavební parcely nebo stavby a osminásobek u ostatních parcel) odhadní ceny pozemku. Postup při majetkoprávním vypořádání pro stavby dopravní infrastruktury. Současně na úsecích Panenský Týnec a Chlumčany probíhá změna územního rozhodnutí, kterou si vyžádaly připomínky v rámci projednávání projektové dokumentace.

Na úseku Louny – obchvat je podle stanoveného časového harmonogramu je předpokládané zahájení stavby v první třetině roku 2019. Na úseku Panenský Týnec by realizace stavby mohla začít koncem roku 2018 a v úseku Chlumčany by realizace stavby měla začít v první polovině roku 2019. Termíny zahájení realizace stavby nemůže ŘSD garantovat s ohledem na řadu rizikových faktorů, které jsou v současné době nepředvídatelné.

Na závěr prezentace byla pozornost věnována provozním povrchovým úpravám na stávající komunikaci. „Finanční prostředky, které investujeme do oprav komunikací, se zvýšily ze zhruba 300 mil. Kč ročně v letech 2009 až 2015 na cca 1 mld. ročně v letech 2016 a 2017,“ uvedl k navýšení investic do oprav komunikací ředitel Správy ŘSD Chomutov Ing. Martin Vidimský. Přítomné zástupce samospráv zajímala koordinace oprav na silnici č. I/7 a na komunikacích nižších tříd, přičemž byli zástupci ŘSD ujištěni, že koordinace probíhá ve spolupráci s odborem dopravy Ústeckého kraje.

Další dotaz v diskuzi padl na částečnou uzavírku silnice č. I/7 z důvodu opravy mostních závěrů v katastru Slaného. Podle sdělení zástupců ŘSD by měl být kyvadlový provoz v tomto úseku odstraněn do konce září 2017. Na trase Louny – Slaný je na příští rok naplánována další oprava mostní konstrukce, která si vyžádá částečnou uzavírku komunikace č. I/7 zhruba od března do září.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru