Ve smlouvách o úvěr uváděl nepravdivé údaje, přišel si na téměř 43 tisíc
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Lounští kriminalisté se zabývají případem, který se stal už v listopadu loňského roku. Třiadvacetiletý muž si měl první listopadový den sjednat v prodejně s elektrospotřebiči v Žatci spotřebitelskou smlouvu. Zřejmě neměl peníze na nový telefon, a tak se nebankovní společnosti zadlužil.

Muž ve smlouvě uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání, možná se domníval, že mu bude snáz poskytnut úvěr. "Další den u jiného prodejce uzavřel podobnou smlouvu, u které uvedl také nepravdivé údaje o aktuální profesní činnosti. Když obdržel úvěrovou kartu, přišel si i k finanční hotovosti," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Muž od úvěrových společností čerpal téměř 43 tisíc korun, které nesplatil. Jelikož uvedl při sjednávání smlouvy nepravdivé údaje, čelí obvinění z trestného činu Úvěrový podvod. Hrozí mu až dvě léta odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru