Na taxikáře vytáhl nůž, v baru ukradl kasírku. Známá firma už je ve vazbě
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Kriminalisté se od konce srpna zabývají dvěma případy, které spáchal jeden muž. První z případů se stal ve vozidle taxislužby. Podle dosavadních informací měl muž po dopravení na místo po řidiči požadovat peněženku. Taxikáře měl dokonce ohrožovat nožem.

Poškozený taxikář ve strachu o svůj život peněženku vydal. Cestující si tak přišel k 5 tisícům. Druhý případ se měl odehrávat v baru. Podle šetření policie měl muž využít nepozornosti obsluhy a vzal si drobné mince. Ty mu ale nestačily, a tak násilím otevřel prostor, kde byla schovaná kasírka a přišel sina téměř 10 tisíc korun.

Policisté shromažďovali k případům důkazy a postupně se jim podařilo zjistit informace vedoucí ke ztotožnění 35letého muže, který by mohl stát za oběma událostmi. Kriminalistům pomohl popis od poškozených a také jejich osobní a místní znalost. Muž, ke kterému je vedlo vyšetřování, už je už pro ně známá firma. Z minulosti má v rejstříku zapsán nejeden trestný čin.

"Svého jednání se měl dopustit i přesto, že byl okresním soudem odsouzen za loupež k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, ze kterého byl podmíněně propuštěn na zkušební dobu. Policejní vyšetřovatel mu uplynulých dnech sdělil obvinění z trestných činů Loupež a Krádež. Zároveň podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud toto akceptoval a vydal rozhodnutí, díky kterému byl muž umístěn do vazební věznice. Nyní muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru