To jsou rodiče! Zapomněli, že mají děti. Dluží desetitisíce
Ilustrační foto
Louny

Lounsko, Podbořansko - Několik případů, kdy rodiče zapomněli na své děti a neplatili na ně, vyšetřují policisté v okrese Louny.

Osmatřicetiletý muž z Postoloprtska si v uplynulých dnech vyslechl obvinění z trestného činu Zanedbání povinné výživy. "Podle šetření policie řádně neplatil na své tři děti okresním soudem uloženou vyživovací povinnost. Nespolehlivý otec dluží dvěma matkám svých dětí přes 40 tisíc korun," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová. V minulosti ve výslechu přislíbil, že pokud bude mít zaměstnání, výživné bude hradit pravidelně. Bohužel tak nečiní. Jelikož děti vystavil nebezpečí nouze, hrozí mu nyní až tříletý trest odnětí svobody.

Stejného trestného činu se měl dopustit i 25letý otec z Podbořanska. Nejprve se měl dohodnout se svou bývalou přítelkyní, se kterou uzavřeli mimosoudně „Dohodu rodičů o úpravě poměrů k nezletilému dítěti“. Šetření policejní komisařky ukazuje na to, že tuto dohodu nedodržel a proto se matka dítěte obrátila na okresní soud, který neplatícímu uložil vyživovací povinnost. Muži nepomohla ani domluva soudu, a jelikož řádně nezasílal peníze na své dítě, vznikl mu dluh 15 tisíc korun. Tomuto neplatiči hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Podobně je na tom otec čtyř dětí ve věku 36 let z Pelhřimovska. Jeden okresní soud mu uložil, aby řádně plnil vyživovací povinnost směrem ke své dceři a peníze posílal na adresu bývalé přítelkyně. Jiný soud mu stanovil, aby platil alimenty na své další tři děti, které jsou v pěstounské péči. "Jelikož tak dle šetření nečiní, vyšplhal se jeho dluh až přes 38 tisíc korun a současně si přivodil trestní stíhání. Vyšetřovatelka mu sdělila obvinění z trestného činu Zanedbání povinné výživy, za který muž jít do vězení až na jeden rok," dodala Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru