Vykradači chat měli při poslední akci smůlu: Opili se a při odchodu s lupem potkali hlídku strážníků
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Až 3 roky odnětí svobody hrozí dvěma zlodějům, kteří se v průběhu října měli dopustit tří činů. Jedna rekreační chata se stala jejich terčem hned dvakrát, třetíího vloupání se měli dopustit v chatě nacházející se nedaleko.

"Podle šetření policie byli podezřelí otrlí, jelikož v jednom z případů za použití násilí vnikli do kůlny dokonce přes chemickou toaletu. Z prostor, které majitelům slouží pro skladování, odcizili nejrůznější věci. Od zahrádkářů si měli odnést například rádio, plynový vařič, prodlužovací kabely, motorovou pilu nebo ruční nářadí. Muži však při svém posledním konání měli smůlu. Když s lupem odcházeli, zpozorovala je procházející hlídka strážníků," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Oba výtečníci jevili navíc známky podnapilosti. Strážci zákona u nich naměřili hodnoty 2,98 a 2,10 promile alkoholu v dechu. Při výslechu se snažili nejprve z činu vymluvit, nakonec ale nejspíš usoudili, že bude lepší se přiznat. K jejich činu se také připočítává škoda, kterou způsobili násilným vniknutím do míst, kde neměli co dělat.

"Dvěma poškozeným majitelkám rekreačních chat by měli dohromady nahradit částku přesahující 33 tisíc korun. Muže nezastavila ani předešlá zkušenost. Oba dva byli v minulosti odsouzeni okresním soudem za obdobný trestný čin. Jeden byl nedávno propuštěn z výkonu trestu a druhý ještě nedokonal trest veřejně prospěšných prací. Provinilcům nyní hrozí až 3 léta odnětí svobody. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení," dodala mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru