Žatecká nemocnice dostala pro novorozenecké oddělení sedm nových monitorů dechu
Zdroj: www.mesto-zatec.cz
Louny

Žatec - Nadace Křižovatka předala 9. listopadu sedm nových monitorů dechu Babysense II v celkové hodnotě 20 790 Kč na novorozenecké oddělení žatecké nemocnice, kde přístroje převzala primářka dětského oddělení MUDr. Zdena Zasadilová.

„Naší hlavní činností je zprostředkování darování monitorů dechu mezi dárcem a nemocnicí. Oslovujeme organizace a společnosti, které jsou regionálně blízké obdarovávané nemocnici nebo je s nemocnicí pojí osobní příběh z jejich vlastního rodičovství a setkání se SIDS. Společně se nám daří zajišťovat postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích téměř v celé ČR,“ popsala Miloslava Stibůrková, regionální manažerka Nadace Křižovatka pro Čechy.

Tento monitor dechu nejen hlídá zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší) a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka a okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc rodiče, který může v případě potřeby včas poskytnout dítěti první pomoc. Během svého působení se nadaci podařilo zajistit monitory dechu pro nemocnice a porodnice v hodnotě téměř 28,5 mil. Korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru