To je teda pech! Louňan pašoval červenou naftu. Celníci ho vyhmátli dvakrát během jednoho týdne
Barel plný červené nafty objevili celníci v bílé dodávce. Zdroj: Celní správa
Louny

Teplice, Louny – Dvakrát během pouhých pěti dnů vyhmátli celníci na Teplicku 54letého řidiče, který pašoval z Německa takzvanou červenou naftu. V pondělí ho chytili v Hrobčicích, v pátek u Bíliny. Topný olej je v Čechách používán jako levné palivo do aut.

Čtyřiapadesátiletého muže z Lounska chytili celníci nejprve v pondělí v obci Hrobčice. Jel v bílé dodávce s lounskou registrační značkou. Uvnitř vozu celníci našli barel s 980 litry olejovité kapaliny s červeným nádechem a se zápachem nafty, tedy topný olej. Protože řidič neměl k červené naftě žádné doklady, které by prokazovaly její zdanění, byla celníky zajištěna.

Stejný scénář se opakoval v pátek, tentokrát ale na silnici I/13 u Bíliny. Tentokrát jel 54letý muž s dodávkou s ústeckou registrační značkou, uvnitř vozu měl opět barel plný červené nafty. Trik se změnou dodávky a trasy mu tedy nevyšel.

2403nafta

Barel s červenou naftou nedovezl muž z Lounska ani podruhé. Zdroj: Celní správa

„Pokud ve stanovené době muž nedoloží doklady prokazující řádné zdanění zajištěných vybraných výrobků, propadne bezmála dva tisíce litrů topného oleje státu. Čtyřiapadesátiletý řidič bude muset uniklou spotřební daň v celkový výši 21 660 korun samozřejmě doplatit,“ řekl k případu mluvčí celníků Jiří Nejedlý.

Topný olej je v sousedním Německu prodávaný u čerpacích stanic pod názvem „Heizoel EL“ a je určen výhradně pro výrobu tepla. Červená nafta (jak se topný olej u nás lidově nazývá) je z důvodu nižší ceny v Čechách podvodně používána jako palivo do aut.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru