Na Lounsku se množí případy krádeží z vozidel. Buďte opatrní, zlodějům stačí i pár minut
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - V lounském okrese se od počátku roku policisté potýkají s množícími se krádežemi věcí z vozidel. Slogan „Auto není trezor“ je známé snad každému z nás, avšak mnoho řidičů si neuvědomuje, jak krátký čas stačí zloději k napáchání vysoké škody na jejich majetku.

"Jedním z příkladů je 33letá řidička, která odešla od svého vozidla na pouhých pár minut a zřejmě spoléhala na to, že se nemůže v takové chvilce nic stát. Po návratu k vozidlu však zjistila, že opak je pravdou. Rozbité okénko, odcizená kabelka a starosti s opravou vozidla a zařizováním nových dokladů. Snad kdyby nenechala svou kabelku viditelně položenou, nezlákala by nenechavé ruce zloděje k jejímu odcizení," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Bilance kriminality na úseku krádeží z motorových vozidel s počtem deseti případů, začíná být poměrně vysoká. Uživatelé vozidel mohou svým jednáním podstatným způsobem předejít trestné činnosti. Stačí se řídit několika radami:

  • nenechávejte ve vozidlech žádné cenné věci
  • i prázdná odložená taška může zlákat pachatele k vniknutí do vozidla – nenechávejte ji volně položenou na sedačkách
  • pokud je to možné, vyjímejte z těla autorádia jeho panel
  • preferujte zaparkování vozidla na střežených parkovištích či garážích, v přehledných a dobře osvětlených místech, v bezpečných lokalitách města
  • neparkujte na opuštěných místech
  • při opouštění vozidla dbejte na řádné zabezpečení – uzavření oken i dveří, zkontrolujte funkčnost centrálního zamykání
  • při odchodu od vozidla vždy použijte dostupné mechanické prvky a aktivujte elektrické bezpečnostní systémy
  • použijte výstražné samolepky informující o zabezpečení Vašeho vozidla
  • nenechávejte klíčky v zapalování i ve chvíli, kdy se od vozidla vzdálíte jen na malou chvíli
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru