Při nehodách se na Lounsku zranilo čtrnáct lidí
Dopravní nehoda u Výškova. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Louny, Žatec - Sedmadvacet dopravních nehod se odehrálo během třetího lednového týdne, tedy od 15. do 21. ledna, na silnicích lounského okresu. Bylo při nich lehce zraněno 14 osob.

K těžším následkům na lidském zdraví naštěstí nedošlo. Celková škoda způsobená karamboly se vyšplhala až na 2,41 milionu korun. "Hlavní příčinou se stal způsob jízdy, a to hned v deseti případech. Rychlost se podílela na střetech sedmkrát, jednou nedání přednosti v jízdě a jednou předjíždění. V osmi případech nebyl střet zaviněn řidičem," sdělila Irena Pilařová, mluvčí policistů na Lounsku.

Z tohoto výčtu kolizí vozidel se jich jen o víkendu odehrálo celkem 13. Lehce zraněny při nich byly čtyři osoby. Celková majetková škoda dosáhla částky 660 tisíc korun. U pěti dopravních nehod nelze přisuzovat hlavní podíl řidičům, ale povětšinou zvěři. Ve čtyřech případech byla na vině nepřiměřená rychlost, ve třech způsob jízdy a v jednom předjíždění.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru