Ilustrační foto
Louny

Žatec - Představenstvo Žatecké teplárenské, a. s., rozhodlo pro rok 2018 o snížení předběžné ceny tepla v nejdražší sazbě S o 7 %. Ostatní dvě sazby A a B zůstanou na stejné cenové úrovni jako v roce 2017. Znamená to, že obyvatelé Žatce, kteří platí zálohy na teplo v nejvyšší sazbě, ušetří ročně řádově stovky korun.

Sazba S se týká obyvatel napojených na sekundární rozvody, tedy těch, kteří bydlí na sídlištích na jihu Žatce nebo v některých panelových domech v ulicích Ostrov či V Zahradách a teplo dostávají z výměníkových stanic na sídlištích. Jedná se o několik tisíc lidí, pro které snížení nejdražší sazby znamená zajímavou finanční úsporu, která záleží na velikosti bytu či intenzitě vytápění. „Byty o velikosti 3+1 platí ročně za teplo třeba i přes 20 tisíc korun, pro ně to znamená úsporu více jak 1000 korun,“ nabídl konkrétní příklad ekonomický útvar teplárny.

Důvodem snížení ceny tepla jsou dobré ekonomické výsledky firmy, které byly dosaženy zlepšováním výrobních zařízení a průběžnou modernizací horkovodní sítě. V závěru roku 2017 realizovala Žatecká teplárenská nejvýznamnější připojení nového zákazníka za posledních pět let. Chmelařství, závod Mechanizace, v ulicí Svatováclavská se rozhodlo do budoucna řešit své potřeby tepla ve spolupráci s Žateckou teplárenskou. Akce má význam i pro občany Žatce z hlediska ekologie, neboť byl ze zastavěné části města vyřazen z provozu již dosluhující a kouřem obtěžující uhelný kotel (v lokalitě známé jako u Telátka).

Rada města Žatce začátkem ledna schválila výsledky hospodaření Žatecké teplárenské za rok 2016 a rozdělení zisku. Ten byl za rok 2016 ve výši 11,2 milionu Kč. Z něj dostane město jako stoprocentní akcionář dividendu 2,5 milionu korun, 8,3 milionu Kč se převede na účet nerozděleného zisku, 176 tisíc bude do sociálního fondu a 140 tisíc bude vyplaceno jako podíl na zisku členům vedení společnosti, tedy představenstvu a dozorčí radě.

Snížení ceny tepla pro rok 2018 však není na úkor zisku společnosti. Vedení společnosti naopak předpokládá, že i v letošním roce se projeví trend zlepšujících se výsledků hospodaření společnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru