Ve Vroutku a Brlohu byla nalezena munice z druhé světové války. O její likvidaci se postarali pyrotechnici
Foto: Policie ČR
Louny

Vroutek, Brloh - V sobotu se procházel po lese za obcí Vroutek 28letý muž s detektorem kovu. Jeho objev však nebyl žádný pokad, ale nebezpečná munice. K nálezu musela být přivolána pyrotechnická služba expozitura Teplice.

Ta objevila ne jeden, ale 21 kusů dělostřeleckých granátů ráže 10,5 cm německé výroby z druhé světové války. Všechen nebezpečný materiál si pyrotechnici odvezli k jeho následnému zničení.

1302munice1

"Podobný nález objevila v neděli 38letá žena mezi obcemi Divice a Brloh. Tentokrát šlo o dělostřeleckou minu ráže 8 cm německé výroby z druhé světové války. Přivolaná pyrotechnická služba vyhodnotila, že převoz nebezpečného materiálu by byl velice riskantní," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

1302munice3

Do pondělních ranních hodin zabezpečené místo nálezu střežili policisté z obvodního oddělení Postoloprty. Podle slov pyrotechniků byl iniciační prvek miny odjištěn, a tak za bezpečných a dobrých světelných podmínek provedli zneškodnění munice výbuchem přímo na místě nálezu. "Během bezpečnostního opatření bylo zajištěno, aby nedošlo k žádnému zranění osob. Oba oznamovatelé se zachovali velice správně. Ihned nález oznámili na linku 158 a vyčkali na místě do příjezdu policie," dodala mluvčí.

1302munice4

4x foto: Policie ČR

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru