OBRAZEM: Tady roste nejmodernější továrna na pneumatiky pro celý evropský trh
Stavba továrny Nexen Tire. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Žatec, Most, Chomutov - Už v první polovině letošního roku má začít výroba pneumatik v továrně jihokorejské společnosti Nexen Tire v průmyslové zóně Triangle na pomezí okresů Louny, Most a Chomutov. Práci zde najde až 1500 lidí. Takto vypadá staveniště v necelé polovině února 2018.

Nexen slavnostně zahájil stavbu na podzim roku 2015. Půjde o první výrobní linku Nexen Tire mimo Asii, jejímž úkolem bude zásobovat celý evropský trh. „Na této lokalitě oceňujeme zejména její strategické umístění ve středu Evropy a dobrou dopravní dostupnost,“ uvedl při zahájení výstavby Byung Joong Kang, prezident společnosti Nexen Tire.

Na konci roku 2017 měl Nexen Tire 101 zaměstnanců, na konci letošního roku je v plánu již 575 lidí a jmenovaných 1500 do konce roku 2021.

Specializací technologicky vyspělého závodu společnosti Nexen Tire v zóně Triangle bude výroba pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Předpokládaná produkce továrny, jež bude disponovat nejmodernějšími výrobními postupy, dosáhne až 12 milionů pneumatik ročně. Rozloha závodu bude činit 65,4 hektaru, což odpovídá přibližně ploše 15 fotbalových hřišť.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru