Slavnosti letos naposledy proběhnou v květnu. Připomenou i 100 let Československa
Slavnosti v zámecké zahradě v Postoloprtech. Ilustrační foto
Louny

Postoloprty – Sto let republiky, sto let od vzniku světoznámého slova Československo. Tak kulaté výročí a tak významná celoroční sláva samozřejmě nemůže být opomenuta v programu tradičních postoloprtských slavností. Letos proběhne už jejich šestnáctý ročník a československá stovka bude v programu hrát významnou roli.

Podtitul slavností zní Od praotce Čecha po tatíčka Masaryka. Jedním z bodů bohatého celodenního programu bude zábavný průřez českými a československými dějinami od dávných dob až po události docela nedávné. Slavnosti jako obvykle zahájí veselý průvod v historických kostýmech, směřující od nádraží do centra města. Termín je plus minus přesně za dva měsíce: v sobotu 12. května.

 Avšak pozor – v květnu se účinkující a návštěvníci při postoloprtské zábavě sejdou letos naposledy. Od roku 2019 se totiž tyto slavnosti přesunou o jeden měsíc – až na červen. „Tak bylo rozhodnuto ve spolupráci s vedením města. Důvodem je to, že v polovině května, kdy jsme slavnosti tradičně pořádali, byl často problém s rozmary počasí. Někdy se nám vydařilo, ale v jiných letech zase mnohdy pršelo a bylo výrazně chladno, pak byla nízká i návštěvnost. Proto jsme rozhodli od příštího roku přesunout slavnosti na červen, kdy přichází léto a bývá stálejší a teplejší počasí,“ vysvětlil Pavel Panenka, ředitel Kulturního zařízení města Postoloprt.

Na co se návštěvníci mohou těšit letos, ještě při obvyklém květnovém termínu? Program bude probíhat na třech pódiích v zámecké zahradě a předzámčí. Kromě už uvedeného historického programu v podání šermířů či divadelníků bude připravena také hudba (například Sabina Křováková, Red Hot Čili Pepa, Lazareth a další), ohňostroj, atrakce pro děti a velmi mnoho další zábavy pro malé i velké návštěvníky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru