Budoucím prvňákům se blíží zápis. Do škol půjdou hned po Velikonocích
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny, Žatec, Podbořany, Postoloprty – S koncem března se přibližuje také termín zápisu dětí do prvních tříd základních škol. Dříve byly dlouhé roky tradičními měsíci zápisů leden nebo únor, letos podruhé byl zápis posunut až na duben. Jde o celostátní opatření, které určila novela školského zákona.

Jak se budou zapisovat budoucí prvňáci ve městech okresu Louny? Bude to hned v týdnu po Velikonocích. Jako první proběhne zápis ve čtyřech základních školách v Žatci, a to 4. a 5. dubna, což je středa a čtvrtek. Ve čtvrtek 5. a v pátek 6. dubna budou chodit rodiče s dětmi k zápisu ve dvou základních školách v Podbořanech. V Lounech a v Postoloprtech bude dvoudenní termín pro zápis shodný: 6. a 7. duben (pátek a sobota). V Lounech je pět základních škol a v Postoloprtech jen jedna.

Zápis je povinný pro všechny děti, které do konce srpna 2018 dovrší věku šest let. Rodiče musí s sebou k zápisu spolu s dítětem přinést také jeho rodný list a svůj občanský průkaz. V celé ČR přichází každý rok k zápisům přibližně 120 – 150 tisíc dětí. Termín zápisu byl posunut na duben kvůli tomu, aby se snížil počet dětí, u nichž jejich rodiny žádají o odklad školní docházky, který byl v posledních letech před změnou velmi vysoký. Vývoj dětí v předškolním věku probíhá velmi rychle a takové dítě u zápisu v dubnu je výrazně vyzrálejší než v lednu – tak uvažovali tvůrci novely na ministerstvu školství. Tím pádem je i méně odkladů, protože učitelky u zápisu schválí více dětí jako způsobilých k nástupu do školy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru