V Postoloprtech budou letos veselice dvě: po městských slavnostech přijdou na řadu hasiči
Takhle slavili hasiči v Postoloprtech před deseti lety, když měli 140. výročí. Foto SDH Postoloprty
Louny

Postoloprty – Tradiční městské a historické slavnosti v Postoloprtech se sice budou přesouvat z května na červen, ale to bude platit až od příštího roku. Letos ještě proběhnou jako obvykle v půlce května. To však rozhodně neznamená, že v červnu se na náměstí a v zámecké zahradě už nic zajímavého dít nebude. Právě naopak: prostor a termín na celodenní oslavu 150 let sboru si rezervovali dobrovolní hasiči.

Dnem oslav bude sobota 23. června. Přijedou hasiči z mnoha měst a obcí v okolí, stejně tak i z Německa. Ukázky činnosti předvedou i policisté, záchranáři, kynologové. „Dopolední program proběhne na náměstí a odpolední v zámecké zahradě,“ sdělil Miroslav Hylák z SDH Postoloprty.

Hasičské slavnosti začnou podobně jako ty městské historické – veselým průvodem přes město s dechovkou a přehlídkou výstroje a techniky. Na večer bude připraven ještě také koncert kapely Brutus.

Sbor dobrovolných hasičů Postoloprty má nyní 78 členů, z nich je osm dětí ve věku do 15 let. Aktivní jednotku SDH, připravenou kdykoli k potřebnému zásahu ve městě a okolí, tvoří 24 hasičů.

O městských slavnostech, jejichž termín se bude od příštího roku přesouvat, jsme psali zde: Slavnosti letos naposledy proběhnou v květnu. Připomenou i 100 let Československa

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru