Malí fotbalisté z Loun si užili parádní neděli. Zahajovali prvoligové utkání v Praze
Kluci z Loun před zahájením fotbalu v Praze. Foto Lucie Steklá
Louny

Louny - Kluci z Loun a okolí a také jedna dívka, učící se fotbalovému umění, si užili parádní neděli s mnoha zajímavými zážitky: nastoupili na trávník ve vršovickém „ďolíčku“, kde byli součástí tradičního ceremoniálu před utkáním první fotbalové ligy Bohemians Praha – FK Teplice. Partu z Loun přivedli za ruku na hřiště fotbalisté Teplic. Malí hráči nestačili kulit oči.

Na zápas na Bohemku odjelo v neděli jedenáct malých fotbalistů z mladší přípravky FK Louny. Jsou to chlapci a dívky ve věku osm a devět let. S sebou měli samozřejmě i dospělý doprovod. „Na stadionu jsme museli být hodinu před utkáním. Z Loun jsme vyjížděli kolem půl jedné. Hrálo se od tří odpoledne. Byla neskutečná zima, ale užili jsme si to,“ říká Lucie Steklá, maminka jednoho z pozvaných malých sportovců.

V poločase hlavního utkání mužů chlapci a dívka z Loun odehráli svůj patnáctiminutový přátelský zápas proti přípravce Bohemians a od více než tří tisíc diváků sklidili velký potlesk. Na památku dostali od pořádajícího FK Bohemians klubovou vlajku a náramky na ruku. „Byl to pro ně moc pěkný zážitek, líbilo se to všem,“ uvedla Lucie Steklá.

Do Prahy se vydali Dominik Dlouhý, Nicholas Hofbauer, Jan Hrynčuk, Miroslav Janda, David Jandera, Martin Kubiska, Tomáš Laurich, Eliáš Novotný, Jakub Ruchař, Vít Saifrt a Terezka Víchová. O přípravku v Lounech pečují trenéři Zdeněk Kubiska a Jan Baňka.

Podobně přibližně před rokem vyjeli také malí fotbalisté z Postoloprt k téže roli na prvoligový stadion. Tehdy je za ruku přivedli na trávník před zahájením zápasu dospělí hráči Dukly Praha.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru