Park v Lounech se mění. Začíná druhá etapa obnovy
Park v Lounech. Foto město Louny
Louny

Louny – Nové dřeviny a trávníky, opravené cesty, informační panely k naučné stezce, lavičky a koše, ale třeba také nové budky pro ptáky a netopýry – to vše přibude v parku TGM v Lounech. A to docela brzy – začíná se v těchto dnech a práce mají být hotovy do konce května.

Půjde o druhou etapu prací, která spadá do obsáhlejšího projektu revitalizace Masarykových sadů v Lounech. První etapa začala už minulý rok.

„Druhá etapa revitalizace bude započata rekonstrukcí cestní sítě a výsadbou dřevin. Následovat bude instalace informačních panelů k naučné stezce s názvem Poznáváme stromy, upevnění nového parkového mobiliáře, zakládání trávníků, odborné ošetření současných dřevin a instalace hnízdních budek pro ptáky a netopýry včetně vytvoření broukoviště,“ vypočetla Blanka Sunkovská z odboru správy majetku Městského úřadu Louny. „Prosíme návštěvníky o zvýšenou opatrnost při pohybu v parku a za dočasná mezení se předem onlouváme,“ dodala.

Náklady na revitalizaci parku činí několik milionů korun. Součástí je vykácení až devadesáti přestárlých stromů, nahradí je desítky nově vysazených. Přibudou místa k odpočinku a posezení, ale i venkovnímu sportování. Zároveň probíhá i rozsáhlá rekonstrukce pavilonů na výstavišti a připravuje se i zastřešení pódia v amfiteátru, aby tam během roku mohlo probíhat více kulturních akcí.

Masarykovy sady na březích Ohře, oblíbený rozlehlý park v Lounech s místem pro vycházky, sportování, odpočinek, rodinné aktivity a kulturní a společenské akce, byly založeny vysazením první aleje už v roce 1876. Architektonicky cenné stavby na výstavišti pak vznikly ve 20. a 30. letech minulého století. V roce 1931 tento areál navštívil tehdejší prezident T. G. Masaryk, po němž sady později dostaly i jméno.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru