Nová posila: Do Ústeckého kraje má přijít šest nových soudců
Ilustrační foto
Louny

Praha - Počet nedodělků u soudů v Ústeckém kraji se snížil, pomohli k tomu noví soudci. Navíc mají dostat ještě další posily. Informovalo o tom Ministerstvo spravedlnosti.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán předložil prezidentu republiky Miloši Zemanovi podklady ke jmenování nových soudců. Vybraní kandidáti částečně nahradí soudce, kteří v rámci tzv. přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do konce června 2017. V návrhu ministerstvo stejně jako v předchozí etapě zohlednilo dlouhodobou přetíženost některých soudů a soudce přiřazovalo podle tzv. dynamického modelu.

„Tento model se osvědčil – vidět je to například na soudech v Ústeckém kraji, kde se díky posilám už podařilo výrazně snížit počet nedodělků. Jde o transparentní systém umožňující nové soudce po jmenování přidělit na nejvíce potřebné soudy,“ uvedl ke jmenování ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Návrh zaslaný prezidentu republiky počítá s personálním posílením soudů v obvodu působnosti Městského soudu v Praze (4 soudci), Krajského soudu v Praze (2 soudci), Krajského soudu v Českých Budějovicích (1 soudce), Krajského soudu v Plzni (6 soudců), Krajského soudu v Ústí nad Labem (6 soudců), Krajského soudu v Hradci Králové (3 soudci), Krajského soudu v Brně (7 soudců) a Krajského soudu v Ostravě (5 soudců).

Poslední jmenování soudců proběhlo 4. ledna 2017.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru