Na území kraje půjdou do oprav silnic letos dvě miliardy
Ilustrační foto Oldřich Hájek
Louny

Ústecký kraj, okres Louny – Dvě miliardy korun budou letos investovány do oprav silnic na území Ústeckého kraje. Komunikace se budou opravovat přibližně na 120 místech. Krajský úřad Ústeckého kraje a Ředitelství silnic a dálnic se při opravách snaží postupovat společně.

Kraj bude například pokračovat v rekonstrukcích mostků a propustí, s nimiž po důkladné analýze začal již před dvěma lety. Jedna z nich probíhá právě teď mezi Žatcem a Holedečí a celý úsek této důležité silnice je nyní pro motoristy až do konce června uzavřen.

„Letošní investice jsme představili společně s Ředitelstvím silnic a dálnic. Ústecký kraj vložil do oprav silnic velkou částku, předchozí roky byly investice nižší. Věřím, že řidiči to ocení a budou shovívaví právě při některých omezeních v průběhu oprav,“ uvedl Jaroslav Komínek, náměstek hejtmana Ústeckého kraje.

Kraj chce letos dokončit například celkovou opravu na silnicích druhé třídy 227 a 225, která vede ze Žatce do Rakovníka. Silničáři tam opravují zhruba 33 kilometrů silnice. Její součástí je i uvedený úsek do Holedeče. Podrobněji o této opravě a uzavírce jsme psali ZDE.

Ředitelství silnic a dálnic chystá letos v celém kraji šest desítek oprav asfaltových povrchů a mostů. „V letošním roce máme připraveny nejen rekonstrukce, ale také zcela novou výstavbu,“ uvedl ředitel ŘSD Chomutov Martin Vidimský. Řidiče potěší například dokončení okružní křižovatky v Přestanově na Ústecku. Další práce jsou od srpna naplánované také na průtahu Bílinou. Letos by se měli řidiči i dočkat nové části dálnice D7. Úsek mezi Bitozevsí a Postoloprty má být hotov rovněž v srpnu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru