Ministryně Němcová přislíbila řešit problém vyloučených lokalit. Několik ulic i navštívila
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Louny

ČR - Úpravu vyplácení i snížení sociálních dávek na bydlení, zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance sociálních odborů či spolupráci s městy při změnách zákonů, tato témata slíbila řešit ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová při středeční návštěvě Ústí nad Labem.

Po jednání s náměstkem hejtmana pro sociální věci, bezpečnost a vyloučené lokality Martinem Klikou, náměstkem primátorky města Ústí nad Labem Jiřím Madarem, zástupci sociálních odborů a úřadu práce, navštívila ministryně několik ulic v ústecké části Předlice, která patří mezi vyloučené lokality v krajském městě.

„Řešili jsme s paní ministryní hned několik nejpalčivějších témat. Setkáváme se pravidelně. Domluvili jsme se také na ještě jedné návštěvě, která by se uskutečnila v noci, kdy se pojedeme podívat právě do dalších vyloučených lokalit. Aktuálně například řešíme s městem Ústí nad Labem a ministerstvem pro místní rozvoj dotační titul na demolice vybydlených budov ve vyloučených lokalitách. Právě tento dotační titul jsme kdysi jako kraj iniciovali, protože by částečně mohl vyřešit jeden z problémů v těchto místech," uvedl po jednání s náměstkem hejtmana Martin Klika. Ministryně přislíbila, že se v dohledné době vrátí s několika dalšími ministry, aby mohli společně řešit další důležitá témata.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru