Máte rádi pochody? Můžete si je užít v sobotu i neděli
Prtský špacír před čtyřmi roky. Foto Město Postoloprty
Louny

Postoloprty, Zeměchy – Milovníci turistiky a jarních výletů si mohou o víkendu dosytosti užít své záliby. V oblasti Postoloprtska proběhnou hned dva turistické pochody. Jeden startuje v sobotu v Postoloprtech a druhý v neděli v Zeměchách. Oba jsou to pochody mladé, s nedlouhou tradicí, ale u lidí už oblíbené a hojně navštěvované.

Pochod v Postoloprtech má název Prtský špacír a v nabídce má pěší turistiku i vyjížďku pro cyklisty. „Letos pořádáme pátý ročník tohoto pochodu. Startuje se od 9 do 11 hodin od informačního centra v Postoloprtech na náměstí,“ uvedl Pavel Panenka, ředitel Kulturního zařízení města Postoloprt.

Nejkratší trasa měří 8 kilometrů a je určena pro rodiny s menšími dětmi. Její součástí jsou soutěže, pohádkové výjevy, občerstvení, návštěva zvířecí farmy. Pro zdatnější turisty bez malých dětí je připravena trasa o délce 20 kilometrů. A cyklisté mohou šlápnout do pedálů a prohlédnout si krajinu ze sedla na okruhu, který měří 31 kilometrů.

Účastníci obou delších tras mají připraveno od pořadatelů překvapení na zámku ve Stekníku: vstup do památky k prohlídkám budou mít jako účastníci pochodu bezplatný. Na zámku budou probíhat mimořádné i běžné prohlídky, během víkendu se tam bude slavit Mezinárodní den památek. Podrobněji jsme o tom psali ZDE.

A kdo nebude mít po sobotě ještě dost, anebo výlet tento den nestihne, může přijít v neděli do Zeměch, kde bude probíhat další turistický pochod. Pořádá ho TJ Sokol Zeměchy a v nabídce jsou hned čtyři trasy – 10 a 23 km pro pěší a 20 a 37 km pro cykloturisty. Letos jde o druhý ročník tohoto setkání, jehož název je prostý: Jarní pochod. „Startuje se od sokolovny v Zeměchách mezi 7. a 9. hodinou. To platí pro všechny účastníky na všech trasách,“ uvedl pořadatel se sympatickým turistickým jménem Martin Cíl. Všichni účastníci v cíli dostanou diplom, suvenýr a občerstvení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru