Úklid přírody vydal i zajímavé nálezy jako odměnu za práci: plné lahve piva a vína
Ilustrační foto pixabay.com
Louny

Postoloprty – Den Země, celosvětová připomínka péče o planetu, přírodu a životní prostředí, se „oslavoval“ prací, besedami, zábavným programem pro děti a dalšími akcemi na mnoha místech v okrese Louny. V Postoloprtech se pracovníci městského úřadu pustili do úklidu přírody na břehu Ohře. A čekaly je tam i kuriozní nálezy, skoro jako odměna za dobře provedenou práci: několik plných lahví piva a jedna láhev vína.

Lidé z městského úřadu a také pracovníci na veřejně prospěšných pracích se zapojili do akce ke Dni Země. Společně uklidili čtyřkilometrový úsek břehu řeky Ohře od mostu na Březno směrem proti proudu.

„Celkem jsme tam sesbírali asi tři sta kilo zejména plastového a skleněného odpadu. Našlo se i několik kuriozit: kreditní karta, pár plných lahví piva a jedna láhev vína,“ sdělila Jana Fišerová, tajemnice Městského úřadu Postoloprty.

Úklid probíhal ve spolupráci s Povodím Ohře, které dodalo pracovní rukavice a pytle na odpad. „Děkujeme všem pomocníkům,“ uvedla Jana Fišerová. Město podle ní s úklidem okolí řeky pokračuje i dál. Pracovníci na veřejně prospěšných pracích shrabují suché větve a trávu, které na břehu řeky pálí. V okolí města pokračují i práce na čištění bažantnice u fotbalového hřiště.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru