Místo tisícovky poslali ženě omylem deset tisíc. Ta je teď nechce vrátit
Ilustrační foto Oldřich Hájek
Louny

Louny – Složitý případ, v němž figurují spory, výživné a omylem poslané peníze nyní vyšetřují lounští policisté. Jedna z žen poslala další ženě částku deset tisíc korun, avšak spletla se o jednu nulu a původně chtěla poslat jen tisícovku. Adresátka, která peníze obdržela, je však nechce vrátit.

Ženě ve věku 33 let, která dostala deset tisíc korun, policisté sdělili podezření z trestného činu podvodu. „Tuto sumu jí poslala poškozená, která se dohodla se svým přítelem, že za něj pošle částku, kterou má splácet každý měsíc jako výživné. Při placení se ale zřejmě spletla a připsala jednu nulu, a tak se jí z účtu odečetlo více peněz, než chtěla poslat,“ upřesnila Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Když odesílatelka s přítelem zjistili chybu, snažili se druhé ženě vysvětlit, že došlo k omylu, a chtěli rozdíl v částkách vrátit. Žena, která přijala peníze, je však vrátit odmítá. „Vysvětluje to tím, že celou částku považuje za splátku dlužného výživného,“ uvedla Irena Pilařová. „Avšak tím, že někdo využije cizího omylu, se dopouští trestného činu, což si dotyčná žena asi neuvědomila,“ dodala policistka.

Žena si už převzala usnesení o zahájení trestního stíhání. Míru jejího provinění bude řešit soud, který by ji mohl uložit až dva roky vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru