Louny - Nový vůz značky Dacia Dokker slavnostně převzali v minulých dnech zástupci Městské pečovatelské služby s denním stacionářem Louny. Předání proběhlo za účasti zástupců organizace a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo budou zaměstnanci zařízení využívat při poskytování sociálních služeb klientům a při dalších aktivitách.

Městská pečovatelská služba s denním stacionářem Louny, která pomáhá seniorům a zdravotně a mentálně postiženým občanům, obdržela již druhý vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, což je doba, za kterou společnost Kompakt v České republice předala na stovky vozidel. Pečovatelská služba se stacionářem v Lounech získala v celkovém pořadí již 720. automobil.

V rámci tohoto projektu se Louny dočkaly už pátého takového vozidla. „Ve většině sociálních zařízení není vozový park v dobrém technickém stavu a vozidla neodpovídají standardům pro přepravu nemocných. Jsme proto velmi potěšeni, že se do našeho projektu Sociální automobil zapojuje stále více firem, díky kterým se daří pomoci těm, kteří to skutečně potřebují,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt, který dále dodává, že sociální projekt se realizuje bez podpory jakýchkoliv dotací a grantů a je neziskový.

Hlavním posláním Městské pečovatelské služby s denním stacionářem v Lounech je pomoci klientům zachovat jejich dosavadní aktivity, soběstačnost a způsob života, který jim umožňuje zůstat v jejich přirozeném prostředí. „Díky terénní a ambulantní službě pomáháme našim klientům zachovat přirozené sociální vazby tak, aby mohli nadále prožívat svůj život ve fyzické a psychické pohodě. Nový vůz poslouží při realizaci veškerých aktivit pro naše klienty, ať už půjde o ošetření klientů, převoz k lékaři, na nákup či kulturní akce. Jsme moc rádi, že lidem v okolí nejsou lhostejní ti, kteří pomoc opravdu potřebují,“ uvedla Libuše Machillová, ředitelka pečovatelské služby s denním stacionářem.

Na financování vozu se podílelo na čtyřicet sponzorů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních i přilehlého okolí.

O projektu Sociální automobil

Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura Kompakt snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Projekt stojí na systému tzv. „reklamy na kolech“ a spočívá v tom, že jednou v roce se obchodní zástupce tomuto projektu věnuje a po dobu tří až pěti měsíců získává firmy, které jsou ochotné přispět na dobrou věc a chtějí se podílet na přípravě automobilu, jenž poputuje do některého ze sociálních zařízení. Daná organizace tak získá nejen dobrý pocit za svou dobročinnost, ale i reklamu na vozidle, které je na silnicích všem na očích.

Od roku 1997, kdy byla zahájena realizace tohoto projektu, se za pomoci firem a společností po celém území ČR podařilo předat již 700 sociálních automobilů.Vzhledem k zahraničnímzkušenostem byl doposud tento projekt postaven na vozech Renault Master, Renault Kangoo a Dacia Dokker.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru