Jahody díky lounské firmě na polích neshnijí, samosběr bude zahájen již brzy, řekneme vám kdy
Ilustrační foto.
Louny

Lounsko, Žatecko - Obavy o letošní úrodu jahod jsou pryč, plantáže mají nového majitele. Sláva! To si řekne jistě každý, kdo má toto malé červené a sladké ovoce ve tvaru srdce rád. Ještě včera nikdo nevěděl, jak to s vysázenými jahodami dopadne, když se firma Farm Fruit dostala do insolvence a o jahody se tudíž neměl kdo starat.

V pátek 18. května došlo k úspěšnému uzavření smlouvy, na základě které plantáže u Cítolib, Žiželic, Nemilkova, Hudcova a Droužkovic bude obhospodařovat lounská firma rodiny Šupíkových.

„Sběr jahod zahájíme co nejdříve, s úrodou to ale asi letos slavné nebude, bylo sucho a v poslední době se o pole již nikdo nestaral. Ale budeme se snažit zachránit z polí maximum jahod,“ uvedl Josef Šupík.

Firma rodiny Šupíkových pěstuje nejen jahody, ale také maliny, ostružiny, třešně, česnek či lusky, které úspěšně nabízí na několika prodejních místech v našem hlavním městě a jeho okolí, či na různých trzích a také je vyváží do zahraničí.

Samosběr jahod na pěti předmětných plantážích bude letošní novinkou této rodinné firmy. O tom, kdy bude samosběr jahod zahájen, vás budeme včas informovat.

Psali jsme

{article 95062}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru