Věž na Rubínu je hotová a už slouží turistům
Nová vyhlídková věž na Rubínu. Foto Libor Želinský
Zajímavosti

Podbořansko – Nová dřevěná vyhlídková věž už slouží turistům na Rubínu, oblíbeném kopci u Podbořan, který je častým cílem výletů. Stavěla se celé uplynulé léto, poprvé otevřena byla před týdnem.

Na vrcholku kromě dřevěné věže přibyla i ukázka opevnění z kůlů ve stylu starých slovanských hradišť, dále také zábradlí trochu omezující vstup na nejpříkřejší části svahu se skalami, kde by mohlo dojít ke zřícení. Všechny tyto prvky jsou vyrobeny z dubového dřeva; na stavbu prý bylo použito kolem pěti stovek dubových klád. I výstup na samotnou vyhlídkovou věž je povolen jen na vlastní nebezpečí, na což upozorňuje cedule uvnitř.

Jen za první týden po otevření se přijelo či přišlo na Rubín s novou rozhlednou podívat možná i několik stovek návštěvníků. „Vedra skončila, dnes se poprvé ochladilo a udělalo se počasí ideální přesně na výlet. Tak jsme se vydali k nové rozhledně, o které jsme četli na internetu,“ uvedla v sobotu 22. září Hana Čejková z Rakovníka, která vystoupala na Rubín i se dvěma dcerami. A nebyla to jediná rozhledna, kterou ten den viděli, protože jak prozradila, předtím se rodina zastavila i v nedalekých Kryrech, kde rovněž vylezli na známou vyhlídku.

Rozhledna v Kryrech má ovšem za sebou už 112 let od prvního otevření, zatímco věž na Rubínu jen pouhý týden. Přijďte se na ni podívat i vy. Výstup na kopec a vyhlídka na Doupovské hory jsou zajímavé zážitky.

Jak to na Rubínu vypadalo v červenci, když se věž začínala stavět, si můžete připomenout ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru