Televize začíná vysílat nový seriál Lynč. Natáčel se v Blšanech
Marek Němec v roli policisty při květnovém natáčení v Blšanech. Foto Libor Želinský
Zajímavosti

Podbořansko, Praha – Česká televize dnes večer začne vysílat nový původní dramatický seriál s názvem Lynč. Filmové dílo bude mít celkem osm dílů. Řada scén se natáčela letos na jaře v Blšanech u Podbořan.

Tvůrčí štáb v počtu několika stovek lidí včetně místních komparzistů se pohyboval v Blšanech v dubnu a v květnu. Filmaři a herci natáčeli především na náměstí, ale také například v budově obecního úřadu. Blšany se pro potřeby filmového příběhu změnily na fiktivní městečko v českém pohraničí s názvem Buchnov. Na náměstí se natáčely například scény s kolotočem a houpačkami na pouti, při níž se bavili děti i dospělí, nebo také dramatičtější momenty – nepříjemné dotazy na starostku a srocení davu, při kterém musel zasahovat policista, jehož ztvárnil mladý herec Marek Němec.

V seriálu účinkují známí čeští herci, například Jiří Dvořák, Barbora Kodetová, Pavel Kříž, Zuzana Stivínová a další. Scénáristů bylo celkem pět a režiséři tři. Osmidílná novinka je výsledkem spolupráce České televize s několika filmovými školami a jejich studenty - nadějnými mladými filmaři.

Televize bude nyní seriál vysílat v premiéře každé pondělí od 20 hodin na programu ČT 1. První díl mohou zájemci vidět už dnes večer. Několik fotografií a zajímavostí z květnového natáčení v Blšanech si můžete připomenout ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru