OBRAZEM: Unikát v Ústeckém kraji! V lázeňském městě staví Kaufland s lanovým centrem na střeše
Sportovně obchodní centrum v Teplicích. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Teplice – V Teplicích nemá daleko k dokončení stavba nového sportovně obchodního centra, která bude svým způsobem ojedinělá v Ústeckém kraji a velmi pravděpodobně v celé republice. Na střeše centra se supermarketem Kaufland totiž vzniká velké lanové centrum s několika prolézačkami.

Lanový park bude sloužit pro sportovní vyžití široké veřejnosti. Bude tvořen trasou z rozličných lanových překážek ve velké výšce nad zemí. Lanový park bude nabízet dětem i dospělým výlet do velkých výšek, a přestože se jedná o dobrodružnou záležitost, je vše zcela bezpečné. Park bude obsahovat 14 překážek ve výšce cca 6 metrů nad střechou. Chybět nebudou také lanovky, které jsou populárním prvkem všech lanových parků.

„Výhodou bude to, že provoz lanového parku a lanovek bude oddělený a návštěvníci si budou moci vybrat, kterou atrakci navštíví. Lanové překážky budou tvořeny rozmanitými konstrukcemi z lan, sítí, dřevěných kůlů a utvoří prostor pro výzvu, pohyb a kreativní zábavu. Každý návštěvník bude mít na sobě oblečený celotělový úvazek se speciální karabinou. Výstavbou dojde k ideálnímu skloubení sportu a obchodu v jednom. Centrum by se mělo stát místem společného setkávání všech obyvatel města Teplice i jeho návštěvníků. Cena, za kterou bude lanový park postaven, je téměř 22 milionů korun,“ uvedl již dříve mluvčí skupiny JTH, která centrum staví, Karel Schön.

Fotogalerie

Práce na výstavě byly zahájeny v únoru 2018. Skupina JTH dříve uvedla, že na konci listopadu letošního roku by mělo dojít k předání díla. Harmonogram prací je naplánovaný tak, aby v prosinci 2018 před vánočními svátky bylo centrum v provozu.

Sportovně obchodní centrum vzniká na místě někdejšího zimního stadionu. Kdysi moderní stadion pro 6000 diváků prožil velmi smutný konec. Pětatřicet let starou chátrající halu se tehdejší majitelé rozhodli zbourat poté, co se jim ji nikomu nepodařilo prodat. Demoliční firma ze stadionu vytěžila, co se dalo zpeněžit (dřevo, kovy a zařízení stadionu) a následně demolice přestala. Majitelem demoliční firmy byl bezdomovec žijící na Slovensku. Původní majitelé nabízeli pozemky, ovšem nikdo o ně v té době neprojevil zájem, a nikdo ani nechtěl ruiny odstranit na své náklady. Změna přišla v roce 2015, kdy trosky zimního stadionu v Teplicích s pozemky koupili manželé Třešňákovi. Následovala demolice a výstavba nového komplexu.

Demolice stadionu

https://www.youtube.com/watch?v=cI2kX6i1Dek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru