V Krušných horách se rozjíždějí lyžařské vleky. Víme, kde všude se už lyžuje a kam můžete vyrazit na běžky
Lyžařský areál na Klínech. Zdroj: facebook/ Sport areál Klíny
Zajímavosti

Krušné hory – Lyžařská sezóna začala. V Krušných horách je v současné době v provozu už několik areálů, ostatní se v případě příznivého počasí chystají spustit vleky o Vánocích. Kde všude se už lyžuje? A kam můžete vyrazit na běžky?

Na Chomutovsku zahájili už provoz ve ski areálu Alšovka. První sníh tady lyžaři vyzkoušeli 16. prosince na modré sjezdovce a malém vleku. Lyžovat by se mělo též o předvánočním víkendu. Zda se vleky rozjedou, nebo nikoliv, ale v tuto chvíli jasné není. Záleží na počasí. Aktuální informace lyžaři najdou na facebooku a webových stránkách ski areálu.  V neděli ráno byly upravené též běžecké okruhy stopovačem. Je sjízdný zelený a modrý okruh v lese, tedy cca 12 kilometrů běžecké stopy. Na loukách je zatím malá sněhová pokrývka.

Provoz zahájili v úterý 18. prosince též ve Sport areálu v Klínech na Mostecku, kde se rozjel vlek poma na malé sjezdovce. Jezdit bude denně od 9.00 do 16.00 a od 17.00 do 20.00 hodin. Na svahu leží 30 až 50 centimetrů sněhu.

V pátek večer byly pomocí rolby upraveny také běžecké okruhy na Mračném vrchu a trasy Klíny - Klínská brána - Fláje Jihobřežní, okruh přes Jelení hlavu a okruh Český Jiřetín. Celkem tedy 41 kilometrů. Parkoviště P4 na Mračném vrchu je protažené.

V největším lyžařském areálu v Krušných horách na Klínovci se lyžuje už od 1. prosince. Kromě sjezdovky Dámské (1 450 m) a Pařezovky ( 1 500 m), nohou lyžaři využít také Přemostěnou (1 650 m) a lyžařské cesty 2a a 3b. Na svazích tady leží kolem 50 až 70 centimetrů technického sněhu. Postupně se připravují další sjezdovky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru