Poslední příležitost vidět bohatou sbírku legendárních angličáků. V Žatci končí výstava Uber plyn!
2x foto: Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci
Zajímavosti

Žatec - Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve od poloviny září letošního roku návštěvníky do své hlavní budovy muzea v Husově ulici na výstavu s názvem Uber plyn! Výstava doplněná o prodej legendárních autíček bude ke shlédnutí už jen pár dnů.

Na své si jistě přišli malí i velcí návštěvníci. K vidění je stále ještě sbírka modelů aut a legendárních autíček Matchbox, tzv. angličáků, ze sbírky Antonína Maciolka z Bělé pod Bezdězem. Ta začala vznikat před 45 lety, čítá na tisíc pět set kusů a zahrnuje výrobu autíček od roku 1987 do její současnosti. K vidění jsou i výrobky dalších firem. Výstava připomíná i historii výroby a firmy, které angličáky vyráběly či dosud vyrábějí. Interaktivní výstava potrvá do neděle 30. prosince.

2712auticka

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru