Autoshow a nový asfalt na dráze přilákaly na autodrom tisíc motoristických nadšenců
Louda Cup. Tenisák nesmí při jízdě po okruhu vypadnout. Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most - Sezonu 2019 mosteckého autodromu přivítalo v neděli při celodenní tradiční akci The Most AUTOSHOW na tisíc motoristických fanoušků. K obrovskému zájmu o volné jízdy vlastním vozem po velkém závodním okruhu za výhodnou cenu přispěla nejspíš i skutečnost, že si řidiči mohli vychutnat bonusový zážitek v podobě nového asfaltového povrchu dráhy. Odstartoval také pátý ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge.

Neméně zajímavý byl i doprovodný program autoshow. Zájemci o adrenalinovou zábavu si mohli objednat taxijízdu v závodním speciálu po okruhu, soutěživé typy si to pak rozdaly v netradičně pojatém jednokolovém závodu LOUDA CUP s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vlastního vozu, který nesmí při jízdě vypadnout.

„Líbí se mi, že nový asfalt je hladký. Je to cítit při dobrzďování před zatáčkami. Auto se chová stabilněji. Těším se, až vyzkouším i letní pneumatiky. A věřím, že jak bude dráha více pogumovaná, bude svezení stále lepší a lepší,“ svěřil se se svými pocity z nového povrchu Miroslav Toman z Prahy. Bodoval i v závodě LOUDA CUP. Za druhé místo si odvezl dvě vstupenky na červnový závodní víkend evropské série amerických sedanů NASCAR, který bude mít v Mostě tuzemskou premiéru.

2403autoshow2

Autoshow. Foto: Autodrom Most

Na sousedním polygonu odstartovala ráno mototuristická jízda Winter Trial pro dvoučlenné posádky. Zážitková akce zaměřená na zdraví prospěšné či poznávací aktivity s důrazem na bezpečnost měla na autodromu také premiéru. Nenechalo si ji ujít 13 posádek, jež se po startu vydaly na silnice Krušných hor se zastávkou na prohlídku přehradní nádrže Fláje se zasvěceným výkladem odborníka. Po návratu do areálu autodromu si také oni užili jízdu po novém asfaltu závodního okruhu a s ostatními účastníky Winter Trialu se rovněž utkali v závodu LOUDA CUP.

Jednu z posádek utvořili sympatičtí manželé z Teplic. „Na autodromu nejsme poprvé, ale poprvé se účastníme takto organizované akce. Moc se nám líbila, a to včetně exkurze na Flájích, kde jsme se dozvěděli řadu velmi zajímavých informací. Navíc procházka po přehradní hrázi i po okolí byla romantická,“ shrnula dojmy z mototuristické jízdy i za svého partnera Dagmar Mohrová.

Rodiny využily v hojné míře také možnosti zabavit své ratolesti na dětském hřišti s dopravními značkami a funkčními semafory. Jeho součástí jsou také různé atrakce pro nejmenší návštěvníky areálu autodromu, například prolézačky, skluzavka nebo malé fotbalové hřiště. (fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru