Jméno zatím tajné, podoba jen naznačená. Chomutovský zoopark v pátek představí svého maskota!
Silueta nového maskota na plakátech je jedinou nápovědou před pátečním slavnostním odhalením
Zajímavosti

Chomutov - Chomutovský zoopark bude zřejmě první zoologickou zahradou v republice, která bude mít vlastního maskota. Oficiálně ho představí v pátek 16. srpna na slavnostní akci určené pro veřejnost. Zatím pracovníci zoo neprozradili jeho podobu ani jméno.

Něco málo naznačuje plakát, který na páteční odhalení zve. Je na něm však jen bezejmenná silueta zvířete. „Tajemství chceme udržet až do pátku, ať se mají hlavně děti na co těšit,“ usmívá se ředitelka zooparku Věra Fryčová. Jak dodala, veškeré informace kvůli překvapení zůstávají jen v úzkém kruhu spolupracovníků. „Jméno zná skutečně jen pár kolegů a na vlastní oči ho viděli tak dva lidé,“ usmívá se.

Jisté je, že půjde o některé ze zvířat chovaných v zooparku. Jako maskota dosud organizace žádné zvíře neměla, nakonec ani v jiných zoo to není obvyklé. „Pravděpodobně budeme první zoologickou zahradou v republice s klasickým maskotem,“ potvrdila ředitelka Fryčová. Zahrady mají většinou jen takzvaná erbovní zvířata, která se objevují v logu. V zooparku to byl dříve zubr.

Už v pátek dostane nový maskot konkrétní podobu i jméno, ale především se hned vydá mezi natěšené děti. „Budou se s ním moci vyfotit ve speciálním fotokoutku nebo si nechat podepsat jeho podpisovou kartičku,“ naznačuje program prvního setkání s novým symbolem zooparku Jakub Novák z oddělení marketingu. Kromě toho bude pro děti připravené také oblíbené malování na obličej a těšit se mohou třeba na cukrovou vatu.

Akce se koná v areálu dětské zoo a uvádět ji bude Lukáš Budai. Začíná se ve 13 hodin a celá sláva bude trvat zhruba dvě hodiny.

1408maskot2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru