VIDEO: Poznáte známé tváře z televize? Na fotbale se pomáhalo rodinám zemřelých nebo zraněných policistů a hasičů
Část týmu Real TOP Praha nastoupená před utkáním. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Známí herci a sportovci si v Mostě zahráli fotbal proti policistům a hasičům. Nebylo to ale utkání jen pro zábavu. V přestávce dostala Nadace policistů a hasičů, jejímž cílem je pomoci rodinám příslušníků, kteří zemřeli nebo se ve službě vážně zranili, symbolické šeky od místních firem. Také veškeré vybrané vstupné pomůže stejnému účelu.

Diváci, kteří v sobotu odpoledne do areálu Baníku Souš dorazili, zhlédli kromě fotbalového utkání také ukázku policejní techniky. Čekala je i tombola o dresy či autogramiáda známých osobností mužstva Real TOP Praha. Nechyběli mezi nimi herci Leoš Noha a Jakub Štáfek, boxer Lukáš Konečný nebo sportovní moderátoři České televize Jaromír Bosák s Ondřejem Zamazalem.

Symbolický šek předal zástupkyni nadace Haně Procházkové mezi jinými výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš. „Práce policistů i hasičů, kteří při své nelehké práci každodenně nasazují své životy, si velmi vážíme. I my jako autodrom alespoň nepatrně přispíváme k ochraně jejich zdraví tím, že pořádáme kurzy bezpečné jízdy pro řidiče vozů integrovaného záchranného systému. Pod vedením zkušených instruktorů se v nich učí zvládat krizové situace, s nimiž se na našich silnicích při výjezdech k úrazům, nehodám, požárům či živelným pohromám setkávají,“ uvedl při předávání šeku Ivo Diviš.

https://www.youtube.com/watch?v=XXBvYL_zUpY

Finančními dary přispěly nadaci také další společnosti či města a obce z Mostecka, například firmy Vršanská uhelná, Czech Coal Group, Nemak Czech Republic, Parker, autodíly Cardo, města Litvínov a Meziboří nebo obce Bečov a Obrnice. Fotbalové utkání připravilo Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje ve spolupráci s fotbalovým klubem Baník Souš. Podpořilo ji i město Most.

Nadace policistů a hasičů vznikla v roce 2002 a v současné době se stará o celkem 300 lidí. Jsou to většinou manželky a děti těch, kteří zemřeli ve službě. Přispívá například dětem na stavební spoření, pomáhá rodinným příslušníkům získat práci a pořádá pro ně ozdravné tuzemské i zahraniční pobyty. Od loňského roku pomáhá i aktivním policistům a hasičům, kteří se dostali do tíživé životní situace způsobené zdravotními, sociálními problémy nebo v důsledku živelné katastrofy. (fou, oh)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru